Od kada je upisao prvu generaciju studenata 1999. godine, na Geoekonomskom fakultetu, iz koga je izrastao Geoekonomski fakultet (Fakultet za međunarodnu ekonomiju), diplomiralo je blizu pet stotina studenata.

Velika većina njih je zaposlena na odgovarajućim poslovima u državnim institucijama, međunarodnim organizacijama, spoljnotrgovinskim preduzećima i bankama.

Sudeći prema rezultatima ankete koju Fakultet redovno sprovodi sa diplomiranim studentima, jedan deo njih je Fakultet završio iz radnog odnosa, drugi je zaposlenje našao još tokom studija, dok je broj onih koji su na zaposlenje čekali duže od šest meseci veoma mali.

Značajan broj diplomaca nastavio je studije, neki od njih i u inostranstvu, što je najbolji dokaz međunarodnog priznanja i prepoznatljivosti Fakulteta.

Slede kratke biografije samo nekih od naših studenata sa kojima se, s razlogom, ponosimo.

vukotic
Đorđe Vukotić

Đorđe Vukotić je Geoekonomski fakultet  završio 2005. godine, sektor za Latinsku Ameriku i Karibe. Po završetku studija se zapošljava u kompaniji US Steel na mestu pomoćnika generalnog menadžera prodaje i korisničkih usluga. Ubrzo zatim upisuje master studije menadžmenta globalne avijacije kanadskog Rojal Rouds univerziteta. Prelazi u kompaniju JAT Airways u kojoj i dalje radi; trenutno je na poziciji senior flight analyst. Đorđe je oženjen i otac sina Janka. Tečno govori engleski jezik, a služi se i španskim. Rekreativno se bavi sportom, a hobi su mu kompjuteri.


minic

Đorđe Minić

Đorđe Minić je završio Geoekonomski fakultet, sektor za Latinsku Ameriku i Karibe i sektor za severnoameričke studije, 2008. godine. Zaposlen je u danskoj kompaniji Quality Tours Company koja se bavi rečnim turizmom, na mestu hotel menadžera. Đorđe govori engleski, španski, nemački i francuski jezik. Često putuje, a kada je u Srbiji voli da provodi vreme s prijateljima.


turkovic

Vukašin Turković

Vukašin Turković je završio Geoekonomski fakultet, sektor za Latinsku Ameriku i Karibe, 2006. godine. Odmah po završetku studija zaposlio se u kompaniji Porsche Inter Auto S.D.O.O. gde i dalje radi. Trenutno je na poziciji prodajnog savetnika. Vukašin tečno govori engleski jezik, a služi se i francuskim i španskim. U slobodno vreme voli da igra fudbal s prijateljima.


VladimirRomanovic

Vladimir Romanović

Vladimir Romanović je diplomirao 2011. na fakultetu za Međunarodnu ekonomiju, sektor za Evropsku uniju. Kao apsolvent biva angažovan na projektu izgradnje nove Američke ambasade – prve zelene gradnje po najvišim ekološkim standardima u našoj zemlji,  kao asistent kontrole kvaliteta materijala u kompaniji Framco-Kolin-Epik. Nakon diplomiranja, postaje glavni kontrolor materijala i kompletne dokumentacije.


vjovanovic

Vladimir Jovanović

Vladimir Jovanović je završio Geoekonomski fakultet na Megatrend univerzitetu, sektor za Evropsku uniju. Odmah po završetku studija, zaposlio se u revizorskoj kući LB-REV u Beogradu u kojoj radi i danas. Govori engleski i italijanski jezik. Rekreativno se bavi sportom.

TijanaLjubicic

Tijana Ljubicić

Tijana Ljubicić je diplomirala 2009. godine na fakultetu za Međunarodnu ekonomiju (ranije Geoekonomskom fakultetu), sektor za Evropsku uniju, sa prosečnom ocenom 9.14. Nakon toga je četiri meseca bila na praksi u svetski poznatoj marketinškoj agenciji McCann Erickson u Beogradu. Posle obavljene prakse,upisala je master studije iz Marketing menadžmenta na Oxford Brookes Univerzitetu u Budimpesti. Govori engelski, francuski i italijanski jezik. Voli da putuje i upoznaje nove kulture I ljude.


jevtic

Tijana Jevtić

Tijana Jevtić je završila Geoekonomski fakultet, sektor za Evropsku uniju 2007.godine. Govori engleski, francuski i španski jezik. Trenutno radi kao pomoćnik brokera u kompaniji DUNAV stockbrocker u Beogradu.U slobodno vreme voli da vozi rolere i da ide na plivanje.


 andric

Tijana Andrić

Tijana Andrić je završila Geoekonomski fakultet, smer Latinska Amerika i Karibi 2005. godine. Po diplomiranju se zaposlila kao Principal Buyers u EQUEST investicionom fondu.


tea

Tea Čočić

Tea Čočić je diplomirala ne Geoekonomskom fakultetu (Fakultet za međunarodnu ekonomiju), sektoru za Evropsku uniju, 2012. godine. Tokom studija je radila prakse u kompanijama Imperial Tobacco, British American Tobacco i Novobeogradska kulturna mreža. Bila je i član studenstkih neprofitnih organizacija Beogradska otvorena škola (BOŠ) i AIESEC. Ubrzo nakon studija je otišla na praksu u Kinu, gde i danas živi i radi. Trenutno je zaposlena u Šangaju kao Business Development Executive u kompaniji China Telecom. Govori engleski i nemački jezik a služi se kineskim i španskim. Voli čitanje i putovanja a interesuju je marketing i komunikacije, web design, međunarodne ogranizacije, kao i programi iz oblasti liderstva i menadžmenta.


radivojevic

Slađana Radivojević

Radivojević Slađana je svršeni student Geoekonomskog fakulteta generacije 2002. Trenutno radi u Interkomercu kao Import Manager. Voli ples,dobre knjige i putovanja.

tesic

Sanja Tešić

Sanja Tešić je Geoekonomski fakultet završila 2006. godine, sektor za Latinsku Ameriku i Karibe. Godine 2007. odlazi u Madrid na master studije iz međunarodne saradnje i upravljanja projektima pomoći zemljama u razvoju na Univerzitetskom istraživačkom institutu Ortega i Gaset. Godine 2009. se zapošljava u beogradskom sedištu multinacionalne španske kompanije EPTISA SEE na mestu Junior Business Development Executive. Sanja tečno govori španski i engleski jezik. Voli da čita i putuje.


jovancic

Sandra Jovančić

Sandra Jovančić je završila Geoekonomski fakultet na Megatrend univerzitetu, smer za Evropsku Uniju, u oktobru 2007. godine. Odmah po diplomiranju se zaposlila u „Monbat Plc“, firmi iz Bugarske, koja se bavi reciklažom akumulatora. Govori engleski, ruski i italijanski jezik.


popovic

Predrag Popović

Predrag Popović je Geoekonomski fakultet završio 2006. godine, sektor za Latinsku Ameriku i Karibe. Odmah po završetku fakulteta odlazi u Madrid na master studije iz međunarodne saradnje i upravljanja projektima pomoći zemljama u razvoju na Univerzitetskom istraživačkom institutu Ortega i Gasset. U novembru 2007. godine se zapošljava u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu Republike Srbije, a u maju 2009. godine odlazi u New York. Trenutno radi u americkoj firmi GMP na pripremi projekata za Latinsku Ameriku. Peđa govori španski, engleski, ruski i francuski. Voli da čita, gleda filmove, šeta, a najviše da putuje.


krstic

Predrag Krstić

Predrag Krstić je diplomirao 2007. godine na Geoekonomskom fakultetu, sektor za Evropsku uniju, zatim je upisao postdiplomske studije na rimskom univerzitetu La Sapienza. Radio je u agenciji UNEVOC Ujedinjenih nacija za profesionalno i tehničko obrazovanje u odeljenju za komunikacije. Trenutno radi u organizaciji Ujedinjenih nacija za idustrijski razvoj u Beču. Govori tečno italijanski, engleski i francuski. Voli plivanje i igra košarku.


lucic

Nenad Lučić

Nenad Lučić je diplomirao na Geoekonomskom fakultetu, Sektor za Evropsku uniju, 2005. godine. Iste godine zaposlio se u Eurobank EFG, gde je radio na poslovima šefa odelenja za podršku filijala. Od 2008. godine je u Volksbanci Srbija na mestu menadžera za razvoj i upravljanje proizvodima. Govori engleski jezik  i voli da skija.

aleksic
Mirjana Aleksić

Mirjana Aleksić je na Geoekonomskom fakultetu diplomirala 2009. godine, na sektoru za Severnoamericke studije i na  sektoru za Latinsku Ameriku i Karibe. Zaposlena je u SIEPA na radnom mestu  sekretara i u izvoznom marketingu. Govori engleski I španski jezik. U slobodno vreme voli da putuje. Interesuje je fotografija, ručno rađene igračke i nakit.


kijanovic

Miljana Kijanović

Miljana Kijanović je diplomirala na Geoekonomskom fakultetu 2006. godine na smeru za Evropsku uniju. Po diplomiranju zaposlila se u Telenor Srbija, a od 2008. godine radi u centrali te multinacionalne kompanije – Telenor Norway u Oslu, na mestu menadžera za interne komunikacije. Govori engleski, francuski i norveški jezik i pasionirana je skijašica.


beric

Milena Berić

Milena Berić je završila Geoekonomski fakultet 2006. godine, na dva smera: za Evropsku uniju i za Severnu Ameriku. Zaposlena je kao menadžer u marketinškoj agenciji LUNA\TBWA koja pripada najvećoj svetskoj advertising grupaciji Omnicom grupi. Govori engleski, francuski, grčki, italijanski i španski jezik. Pri kraju je master studija na Fakultetu za kulturu i medije na Megatrend univerzitetu.


rosic

Marko Rosić

Marko Rosić je završio Geoekonomski fakultet 2007. godine, sektor za Latinsku Ameriku i Karibe i sektor za azijsko-pacifičke studije. Zaposlen je u kanadskoj kompaniji Reservoir Capital Corp. čije se glavno sedište nalazi u Vankuveru. Marko radi kao koordinator projekata (project coordinator). Tečno govori engleski jezik, a služi se španskim i japanskim. Hobi mu je biciklizam; on je bivši prvak Jugoslavije u ovom sportu, a sada je međunarodni biciklistički sudija.


panzic

Marijana Panzić

Marijana Panzić je završila Geoekonomski fakultet na Megatrend univerzitetu, smer za Latinsku Ameriku i Karibe. Po završenim studijama, dobila je stipendiju španske vlade, koja joj je omogućila da pohadja master studije na renomiranom fakultetu u Madridu “Instituto Universitario Ortega y Gasset”. Po povratku iz Španije, radila je dve i po godine na projektu koji je finansirala Evropska unija, a od 2009. godine zaposlena je u “Eptisi”, konsultantskoj firmi iz Španije. Govori španski i engleski jezik.

jovanovic

Marija Jovanović

Marija Jovanović je diplomirala na Geoekonomskom fakultetu, sektor za Latinsku Ameriku i Karibe, 2008 godine. Zaposlena na mestu asistenta direktora u kompaniji Engel Marina Dorćol doo. Govori engleski i španski jezik. Koristi računar u svakodnevnom radu – poseduje ECDL sertifikat. Član je Studentskog Foruma za Latinsku Ameriku. U slobodno vreme uživa u krugu porodice i prijatelja i planira da obiđe ceo svet.


Ljubica

Ljubica Đorđevic

Ljubica Đorđević je diplomirala 2009. godine na Geoekonomskom fakultetu, sektor za Evropsku Uniju, kao student generacije sa prosekom 10. Leta 2009. godine provela je dva meseca u Austriji kao nosilac dve stipendije: stipendije vlade Donje Austrije za International Summer program of the University of Vienna (European Studies) i stipendije za European Forum Alpbach (Summer School on European Integration).

Trenutno se,  kao nosilac stipendije Ministarstva spoljnih poslova Republike Italije, nalazi na master studijama “European Economies, Finance and Institutions” u Rimu, na Univerzitetu Tor Vergata. Tečno govori engleski, a služi se francuskim i italijanskim. Svira violinu od 7 godine, a aikidoom se aktivno bavi od 16 godine i nosilac je braon pojasa. Strastveni je ljubitelj filmske muzike.


slika za gef alumni

Kristina Spalajković

Kristina Ines Spalajković Vegas Aguilar, diplomirala je na sektoru za Latinsku Ameriku i Karibe, Geoekonomskog fakulteta. Od početka studija, na Megatrend univerzitetu kao stalno zaposlena delovala je u domenu međunarodne saradnje, protokola i info centra a od 2009. godine čini sastavni deo Marketing tima Univerziteta.
Pored profesionalnog usavršavanja, bavi se latino-američkim plesom, pa je u kategoriji Formacija bila trostruki reprezentativac na evropskom i svetskom prvenstvu 2007, 2008 i 2009. godine. Govori engleski, francuski i španski.


starcevic

Jasna Starčević

Jasna Starčević je diplomirala na Geoekonomskom  fakultetu, na sektoru za Rusiju  2007.godine. Od stranih jezika govori ruski, francuski i engleski. Trenutno radi kao predstavnik prodaje u firmi Organika d.o.o. U slobodno vreme sluša muziku i ide na izlete.


mihajlov

Jasna Mihajlov

Jasna Mihajlov je završila Geoekonomski fakultet, sektor za Evropsku uniju, 2004. godine. Radi u kompaniji „Politika novine i magazini“ na mestu finansijskog kontrolora. Govori engleski, nemački i francuski jezik.

itana_LOMO

Itana Miljanić

Itana Miljanić je diplomirala 2010. godine na fakultetu za Međunarodnu ekonomiju, sektor za Evropsku uniju. Po završetku studija bila je na praksi u Centru za evropske integracije nevladine organizacije Beogradska otvorena škola. Nakon toga je angažovana kao asistentkinja na projektima u Centru za vođenje karijere i savetovanje iste organizacije, gde radi na projektima koji se bave obrazovanjem, zapošljavanjem i mladima, a aktivna je i kao trener u oblasti aktivnog traženja posla. Radi i na uređ‘ivanju rubrika portala karijera.bos.rs.


ivujovic

Irena Vujović

Rođena je 3. aprila 1983. godine. Diplomirala je 2006. godine na Geoekonomskom fakultetu (Fakultet za međunarodnu ekonomiju), a zvanje diplomirani ekonomista master stekla je 2008. godine na istom fakultetu. Trenutno je na doktorskim studijama Fakulteta za poslovne studije Univerziteta „Džon Nezbit” u Beogradu.

U Odeljenju za međunarodnu saradnju Univerziteta „Džon Nezbit” od 2005. do 2008. godine radila je kao koordinator saradnje sa Ruskom Federacijom i učestvovala u realizaciji nekoliko sporazuma ovog Univerziteta i Ruske akademije nauka, kao i mnogih privatnih i državnih fakulteta u Moskvi i Sankt Peterburgu.

Na istom fakultetu bila je i saradnik u nastavi na predmetima Savremena ruska ekonomija i Ekonomija postsovjetskog prostora.

Od 2010. do 2012. godine radila je u kabinetu tadašnjeg zamenika predsednika, a danas predsednika Srpske napredne stranke.

Bila je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije od 2012. godine. Zamenik je predsednika Odbora za spoljne poslove i član Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, kao i Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku.

Šef je stalne delegacije Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje.

Od 2014. godine pomoćnik je gradonačelnika Beograda.

Govori engleski i ruski jezik.


manojlovic

Goran Manojlović

Goran Manojlović je završio  Geoekonomski fakultet, odsek za Latinsku Ameriku i Karibe 2007. godine. Nakon toga je, kao stipendista francuske vlade, završio master i specijalističke studije iz medjunarodnih ekonomskih odnosa i menadžmenta na Univerzitetu Sorbona-Pariz. Trenutno radi za francusku izdavačku kuću “Solstice” kao menadžer za Jugoistočnu Evropu. Tečno govori francuski, španski i engleski jezik. U slobodno vreme bavi se salsom, plivanjem i web dizajnom.


pavlovski

Elena Anastasija Pavlovski

Elena Anastasija Pavlovski je završila Geoekonomski fakultet, sektor za Latinsku Ameriku i Karibe i sektor za EU 2007. godine, posle čega je počela da radi  u „Pravda PRESS D.O.O.“ kao PR i marketing menadžer. 2009. godine prešla je u ćerku kompanije Naftne industrije Srbije – „O – zone“, gde radi na mestu menadžera prodaje. Govori engleski i španski jezik, a služi se ruskim, italijanskim i francuskim. Aktivno se bavi sportom – tenisom i aikidom.


 filippi

Duška Filippi

Duška Filippi je završila Geoekonomski fakultet na Megatrend univerzitetu, sektor za Evropsku uniju. Ubrzo nakon diplomiranja, zaposlila se u Marfin banci na poziciji saradnika za rad sa klijentima, ali već nakon nekoliko meseci, dobila je priliku za napredovanje i prešla u Sektor organizacije na mesto saradnika za operativnu analizu. Govori engleski, francuski i italijanski jezik.

aleksandradjogovic

Aleksandra Đogović

Aleksandra Đogović je 2009.godine na  Megatrend Univerzitetu završila Geoekonomski fakultet, sektore: 1.Latinska Amerika i Karibi i 2.Evropska unija. Tokom studija,bila je angažovana za različite administrativne i organizacione poslove od strane Španske Ambasade, British Council-a, TOS-a, Austrijskog kulturnog foruma.  Radila je studentske prakse u PKS, SIEPA, markentiškoj agenciji Mozaik. Trenutno radi u ustanovi kulture „Novobeogradska kulturna mreža“ pri Opštini Novi Beograd, kao koordinator programa, gde usavršava pisanje projekata, za domaće i strane fondove. Govori španski i engleski jezik, i služi se osnovama francuskog i nemačkog. Ljubav ka putovanjima i ličnom usavršavanju realizuje kroz edukativne radionice i seminare iz sfere svojih interesovanja: project management, HR, PR, jezici, latinoamerički plesovi, flamenko, capoeira, humanitarni rad.


radovic

Aleksandra Radović

Aleksandra Radović je zavrsila Geoekonomski fakultet, smer Bliski Istok i Severna Afrika 2007. godine. Po diplomiranju se zaposlila kao Retail client services officer u ALPHA banci. Hobi: knjige i putovanja.


Mirjana Dajkovic

Mirjana Dajković

Mirjana Dajković je 2015. diplomirala na fakultetu za Međunarodnu ekonomiju, smer finanasije, Sektor za Latinsku i Severnu Ameriku sa prosečnom ocenom 9.42.

Za vreme studija preko studentske organizacije radila je u Ocean City-u (Maryland, Usa) i u New York, (NY, USA). Po završetku studija zaposlila se na Fakultetu za Primenjeni Menadžment, Ekonomiju i Finansije, Beograd,  na mestu saradnika u nastavi i člana marketing tima. Ubrzo je dobila stipendiju za master studije na istom fakultetu na studijskom programu Primenjena ekonomija i finansije i završila sa prosečnom ocenom 9.5 te stekla stručni naziv Master ekonomista.

Mirjana 2016. godine, zahvaljujući istraživačkom projektu koji je radila na temu ‘’Cargo theft issues in Mexico’’, među više od 100 kandidata iz celog sveta, dobija posao u kompaniji E2E Group, Mexico City, Mexico  i nastavlja svoje usavršavanje na poziciji Business Specialist. Mirjana tečno govori Engleski i Španski jezik.


Vladimir Stojanovic

Vladimir Stojanović

Vladimir Stojanović je diplomirao na Fakultetu za međunarodnu ekonomiju 2013. godine, kao student prve generacije smera Međunarodna ekonomija i finansije. Stekao je zvanje diplomirani ekonomista, sa prosečnom ocenom 9,45.

Neposredno nakon završetka osnovnih studija, Vladimir je počeo da radi u aviokompaniji Wizz Air Ltd. Hungary kao stjuart, gde je radio sve do 2015. godine.

Nakon toga, Vladimir počinje da radi u struci. Dobio je zaposlenje u Vojvođanskoj banci a.d. Novi Sad, gde je godinu dana radio na poslovima Saradnika za interne komunikacije u funkciji Ljudski resursi. Usledila je promena organizacionog dela, i od aprila 2016. godine radi kao Saradnik u sektoru Društveno odgovorno poslovanje, takođe u Vojvođanskoj banci.

Najveći hobi su mu putovanja i upoznavanje novih kultura i ljudi. Tečno govori engleski i španski jezik.